Beszerzés, logisztika

A modul elsősorban a vevői-szállítói megrendelésekhez, illetve a készletkezeléshez köthető feladatokat támogatja, de az adatbázist felhasználja a pénzügyi-számviteli, CRM, döntéstámogató modul is.

A rendszer több raktár együttes kezelésére is alkalmas. Alapját a cikktörzs alkotja, melybe a termékek-szolgáltatások adatait rögzítjük fel. Nyilvántartja a termék nevét, cikkszámát, gyártási számát vagy kötegszámát, vtsz-szj számát, beszerzési és kimenő árát, mennyiség-egységét, áfa-osztályát. Megadható minimum/maximum készletmennyiség, melynek elérésekor figyelmezteti a felhasználót. A termékhez rögzíthető termékismertető is, melyben az egyedi tulajdonságokat lehet feltüntetni. A rendszerben egyéb fájlformátumból is betölthetünk adatokat, például árlistákat, készletlistákat. 
 
A modulban a raktárak közötti átvezetés, visszárukezelés bizonylatolásához csak az adott tételek kijelölése, mennyiség megadása szükséges, a többit automatikusan elvégzi a rendszer. Raktáranként, cikkcsoportonként, termékenként leválogatást készít a készletértékről, mennyiségről, készletfoglalásokról, így a készlet optimalizálható. Leltár funkcióban beállíthatók leltárciklusok, melyeket a rendszer akár automatikusan is elkészíthet, letárol (havi, heti leltár, stb.). A készletszintek ellenőrzésére a leltárívek nyomtathatók. E menüpontban kerül sor az esetleges készlethiány vagy -többlet rögzítésre, valamint korrekció is itt végezhető el. A beszerzési modul információt biztosít a szállítói megrendelésekről, megtudhatjuk az ügyintéző nevét, ki hagyta jóvá a beszerzést, mely tételek lettek megrendelve, tartalmazza a tételek mennyiségét, árát, valamint a szállítás várható idejét.
 
A modul funkciói segítséget nyújtanak a selejtezési feladatok ellátásához is. A rendszerben ki lehet jelölni a selejtezendő tételeket és mennyiségüket, megadható a selejtezés oka. Ezeket a tételeket csak a megfelelő jogosultsággal rendelkező személy hagyhatja jóvá. Az adatok közvetítése automatikusan történik a könyvelői rendszerbe.
 
A modul különböző kedvezményi módok kezelésére is alkalmas, akár mennyiségi, akár értékhatárhoz kötött szintek beállíthatók, sőt kampányhoz köthető, időszaki kedvezmények is.

9700 Szombathely, József Attila utca 5.D épület • +36 94 514-555 • info@g-t.hu