Gyártási terület

A modul a logisztikai-beszerzési, pénzügyi- számviteli modulhoz kapcsolódik, és az alaprendszer adatbázisait használja. Segítségével alacsonyabb szinten tartható az alapanyagkészlet. A költségkalkulációs megoldás lehetővé teszi a gyártási költségek legpontosabb elemzését és tervezését, kiszűrve ezzel a gyártási folyamatban lévő szűk keresztmetszeteket. A modul alkalmas elő- és utókalkuláció készítésére is.

A rendszer segítségével gyártási terv készíthető, mely figyelembe veszi a megrendeléskezelő rendszerben rögzített gyártási igényeket (modul hiányában manuálisan rögzíthető az egyes termékekre vonatkozó gyártási szükséglet). Jól tervezhető és kontrollálható az erőforrások felhasználása.
 
A rendszer figyelemmel kíséri az egyes készletek, félkész termékek mennyiségének változását. A modul riasztást küld, ha valamely alapanyag, félkész termék mennyisége a beállított szintre, vagy az alá csökken. Gyártási prognózis készítésénél is ugyanúgy előre jelzi a szükséges erőforrásigényt és a hiányokat, kockázatos pontokat.
 
Gyártási igénynek megfelelően számítja ki a szükséges készletek mennyiségét/értékét, melyet akár közvetlenül is továbbít a megrendeléskezelő és logisztikai modulnak. Rendszer lehetővé teszi az egyes gyártási folyamatok ütemezését, prioritások, technológiai sorrendi korlátozások beállítását.
 
Végül a modul elvégzi a gyártás során keletkező hulladékok kezelésével (keletkezés, tárolás, logisztika) kapcsolatos feladatok koordinálását is.

9700 Szombathely, József Attila utca 5.D épület • +36 94 514-555 • info@g-t.hu